Afbeelding bij camping Zonneweelde
Zoek een vakantiepark in Nederland

Vakantiepark Zeeland

Zeeland is een populaire bestemming voor een strandvakantie in eigen land. En dat is niet voor niets, want de Zeeuwse kust is bijna 500 kilometer lang. Bij deze vakantieparken in Zeeland is het strand dus altijd wel in de buurt. Maar Zeeland heeft veel meer te bieden dan strand en zee alleen... verder lezen?

Zeeland

Zeeland is een populaire bestemming voor een strandvakantie in eigen land. En dat is niet voor niets, want de Zeeuwse kust is bijna 500 kilometer lang. Bij deze vakantieparken in Zeeland is het strand dus altijd wel in de buurt. Maar Zeeland heeft veel meer te bieden dan strand en zee alleen.

Unieke natuur in Zeeland

De big five van Zeeland

Zo is de Zeeuwse natuur uniek. Natuurlijk vind je er veel watervogels maar ook zeehonden zijn er regelmatig te spotten. Bijvoorbeeld bij de Brouwersdam kan je deze erg vaak zien. En wist je dat in de Oosterschelde zelfs bruinvissen zijn te vinden? En dat zijn er slechts twee van de big five die in Zeeland is te vinden.

Met een beetje geluk zie je de flamingo’s in het Grevelingenmeer. Of een jagende zeearend met een spanwijdte van 2,5 meter. En kom je dan ook nog een damhert of ree tegen dan heb je de big five van Zeeland compleet.

Natuurgebieden

De natuur in Zeeland is erg veelzijdig. Je kan er uren wandelen en fietsen door de duinen met de zee op de achtergrond. Maar ook uitgestrekte bossen en polders kan je tegenkomen tijdens je tocht. Omdat je op de grens van zoet en zout water zit is de flora en fauna hier erg bijzonder.

Ook de natuurgebieden die ontstaan zijn na de overstromingen zijn een bezoek waard. Bekend zijn o.a. het Verdronken Land van Saeftinghe en de Verdronken Zwarte Polder bij Nieuwvliet. En omdat deze zo toegankelijk mogelijk zijn gemaakt zijn deze prima te bezoeken. Wandelend of op de fiets geniet je zo van al het moois dat Zeeland te bieden heeft.

Oosterschelde en Westerschelde

De Oosterschelde en Westerschelde zijn ook kenmerkend voor de provincie. Verschillende vakantieparken in Zeeland zijn hier ook te vinden. De Oosterschelde is een zeearm van de Schelde met eb en vloed. Inmiddels is de Oosterschelde afgesloten door de Neeltje Jans en uitgeroepen tot Nationaal Park.

De Westerschelde is de riviermonding van de Schelde en een van de drukst bevaren wateren ter wereld. Op verschillende plekken kan je de voorbij varende zeeschepen bijna aanraken. Bijvoorbeeld de Bocht van Bath en het strand bij Vlissingen zijn hier geschikt voor.

Leuke steden en dorpen

Zeeland heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Overal kom je leuke kleine dorpjes tegen maar er zijn ook verschillende gezellige steden. Kom je om te winkelen dan moet je zeker eens naar plaatsen als Zierikzee, Middelburg of Goes. Stuk voor stuk gezellige plaatsen met leuke winkels, restaurants en terrassen. Bovendien nodigen de mooie oude standscentra uit om er gezellig doorheen te wandelen.

Verberg deze tekst