Omgeving van Marinapark Volendam

Leuke uitstapjes rondom dit vakantiepark in Noord-Holland

Als je op vakantie gaat naar Noord-Holland wil je natuurlijk wel wat van de omgeving zien. Daarom hebben we een aantal leuke uitstapjes in de omgeving voor je verzameld.

Impressie van Marinapark Volendam in Volendam, Noord-Holland

We hebben deze tips onderverdeeld in uitstapjes voor gezinnen met kinderen, bezienswaardigheden en activiteiten en leuke plaatsen in de omgeving van Marinapark Volendam in Volendam. Zo heb je tijdens je verblijf op dit vakantiepark in Noord-Holland altijd wel iets te doen. Kijk hier voor alle voorzieningen op het vakantiepark zelf.

Uitstapjes in de omgeving van Marinapark Volendam

Je hoeft je in de omgeving van Marinapark Volendam geen moment te vervelen, voor jong en oud is er van alles te doen. Hier vind je slechts enkele hoogtepunten. Kijk hier voor de exacte ligging van Marinapark Volendam in Volendam.

Uitjes voor gezinnen met kinderen

 • Artis - 17 km van het park
  In de oudste dierentuin van Nederland zullen jong en oud hun ogen uitkijken bij o.a. de Savanne, de bulderende waterval en het aquarium.

 • Ballorig Hoorn - 20 km van het park
  In dit grote speelparadijs is er van alles te doen voor kinderen van alle leeftijden, voor de allerkleinsten is er een apart peutergedeelte.

 • Speeltuin De Speelderij - 1 km van het park
  In deze grote speeltuin vind je een groot aantal speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden, ook de allerkleinsten zullen zich hier vermaken.

 • Sprookjeswonderland - 29 km van het park
  Een leuk uitje voor jonge kinderen waar je verschillende bekende sprookjes tegenkomt maar waar je ook een speeltuin, kinderboerderij en mooie siertuinen vindt.

Activiteiten en bezienswaardigheden

 • De Oude Bakkerij - 31 km van het park
  In dit leuke bakkerijmuseum kan je zien hoe bakkers vroeger hun waren maakten en aan de man brachten.

 • Heitje van Katham - 1 km van het park
  Dit langgestrekte strookje land is een van de oudste veenheides van Nederland, op dit unieke stukje land bloeien vier soorten hei en varens.

 • Kaasmarkt - 26 km van het park
  Bezoek de kaasmarkt in dé kaasstad van Nederland en neem een kijkje in het Hollands Kaasmuseum.

 • Marker Museum - 5 km van het park
  Een leuk museum dat in zes historische woningen in het oude centrum van Marken is gevestigd, bekijk o.a. hoe een Marker vissersfamilie tot 1932 heeft gewoond.

 • Stoomtram Hoorn-Medemblik - 17 km van het park (meerdere locaties, zie website)
  Beleef een spannende reis door de tijd met een stoomtram en museumboot en ontdek de historische driehoek Enkhuizen, Medemblik en Hoorn.

 • Zaanse Schans - 17 km van het park
  Ga terug naar de achtiende en negentiende eeuw in dit unieke dorp met werkende molens, oude ambachten, leuke musea en prachtige groene houten huizen.

 • Zuiderzeemuseum - 28 km van het park
  Bezoek dit leuke buiten- en binnenmuseum en ontdek alles over de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied, ook erg leuk met kinderen.

Leuke plaatsen in de omgeving

 • Alkmaar - 26 km van het park
  Leuke winkelstad met veel monumenten en natuurlijk de kaasmarkt, laat je verrassen door het schitterende oude centrum.

 • Amsterdam - 17 km van het park
  De hoofdstad van Nederland met tal van bezienswaardigheden, winkelgebieden en musea. Maak eens een rondvaart door de Amsterdamse grachten.

 • Enkhuizen - 28 km van het park
  Leuke stad met een monumentaal centrum en moderne jachthavens.

 • Hoorn - 17 km van het park
  Prachtige historische stad met leuke musea, heerlijk om te wandelen en te winkelen.

 • Medemblik - 31 km van het park
  Leuke historische binnenstad met een moderne haven waar je onder het genot van een drankje de mooiste schepen ziet binnenkomen en vertrekken.

 • Volendam - 0.6 km van het park
  Bezoek dit wereldberoemde vissersdorpje met de gezellige haven en wandel over de dijk met leuke winkeltjes, restaurants en terrasjes.

Let op: de vermelde afstanden zijn indicatief, de daadwerkelijk af te leggen afstand kan afwijken. Klik op de afstand voor een actuele routebeschrijving.

Zoek je nog meer leuke uitstapjes in de omgeving van Marinapark Volendam? Kijk dan eens bij de VVV Volendam, VVV Hart van Noord-Holland en VVV Kop van Noord-Holland.

vernieuw

Dubbelklik in de kaart om deze te verschuiven en in of uit te zoomen. (vernieuw kaart)

Marinapark Volendam boeken?

Wil je direct een verblijf op Marinapark Volendam boeken? Ga dan naar de website van Roompot Vakanties en bekijk de beschikbaarheid en prijzen of kies voor een van de lastminute-aanbiedingen bij Marinapark Volendam in Volendam.

Meer over dit vakantiepark

Adresgegevens

Marinapark Volendam
Pieterman 1
1131 PW Volendam

Bekijk hier de ligging van Marinapark Volendam.