Prijzen en beschikbaarheid

Omgeving DroomPark Molengroet

Niemand hoeft zich te vervelen in de omgeving van DroomPark Molengroet, voor jong en oud zijn er voldoende mogelijkheden. Hier zie je slechts een aantal van de vele uitstapjes rondom het park.

Veel meer leuke tips rondom DroomPark Molengroet zijn o.a. te vinden bij de VVV Kop van Noord-Holland, VVV Hart van Noord-Holland en 'Nu. Hier. Noord-Holland'.

De getoonde afstanden zijn bij benadering. Klik op de afstand voor de routebeschrijving vanaf DroomPark Molengroet.

Met kinderen

Dierenvriendjespad Schoorlse Duinen

Ga op ontdekkingstocht in de Schoorlse Duinen. Samen met de Dierenvriendjes van Staatsbosbeheer beleef je allerlei avonturen. Onderweg moet je een aantal opdrachten uitvoeren. Zoek bepaalde takjes, maak een nest, of loop als een eend. Voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Ca. 8 km van het park

Dierenvriendjespad Schoorlse Duinen

Naar de website

Speelpark De Swaan

Speelpark De Swaan is het grootste speelpark van Noord-Holland. Je vindt er vijf speeltuinen en mega-springkussens. Liever waterfietsen, op de skelterbaan of de dieren bekijken? In dit leuke speelpark is voor jong en oud genoeg te doen.

Ca. 0.5 km van het park

Speelpark De Swaan

Naar de website

Sprookjeswonderland

In Sprookjesland stappen kinderen een  sprookje binnen. Wandel door het sprookjesbos met kabouterdorp. Je kan er lekker door de ramen naarbinnen gluren. Ook het huisje van Hans en Grietje kan je bekijken. Verder zijn er leuke attracties, siertuien, een speeltuin en voorstellingen.

Ca. 53 km van het park

Sprookjeswonderland

Naar de website

Van Blanckendaell Park

In Dierenpark Van Blanckendaell Park vind je veel soorten dieren. Deze leuke zoo is verdeeld in verschillende regio’s. Van Zuid-Amerika tot Azië, met dieren uit ieder gebied. Ook zijn er verschillende speeltuinen in het park. Verder vind je op het terrein van het dierenpark Museum Historisch Harenkarspel.

Ca. 8 km van het park

Van Blanckendaell Park

Naar de website

Vlindertuin Vlindorado

Vlindorado is een van de grootste vlindertuinen in Europa. Het lijkt net of je in de tropen rondloopt. En overal om je heen zie je prachtige vlinders. Als je geluk hebt kan je er zelfs een uit de pop zien komen. ALs je genoeg vlinders hebt gezien kan je ook nog naar de vogeltuin. Hier loop je tussen de (sub)tropische vogels.

Ca. 9 km van het park

Vlindertuin Vlindorado

Naar de website

Activiteiten en bezienswaardigheden

Kaasmarkt

Bezoek de kaasmarkt in dé kaasstad van Nederland, Alkmaar. Het hele plein staat vol kaas en overal zie je kaasdragers. Een spektakel waar bezoekers uit de hele wereld op af komen. De kaasmarkt is er niet het hele jaar. Op de website vind je de data waarop deze plaatsvindt. Altijd op vrijdag, tussen 10.00 en 13.00 uur. Neem ook zeker eens een kijkje in het Hollands Kaasmuseum.

Ca. 11 km van het park

Kaasmarkt

Naar de website

Schoorlse Duinen

Beklim de duinen in Nederlands hoogste duingebied in de kop van Noord-Holland. Er ligt ruim 60 kilometer wandelpad door de mooie omgeving. Oude duinen en stuivende bossen en alle plek om heerlijk uit te waaien. In het bezoekerscentrum kan je terecht voor informatie over het natuurgebied.

Ca. 8 km van het park

Schoorlse Duinen

Naar de website

Stoomtram Hoorn-Medemblik

Beleef een spannende reis door de tijd. Met de stoomtram tussen Hoorn en Medemblik. Of met de museumboot over het IJsselmeer. Van Enkhuizen naar Medemblik, of andersom. Ook op het museumterrein in Hoorn is er van alles te zien. Een leuk uitje voor alle leeftijden.

Ca. 30 km van het park

Stoomtram Hoorn-Medemblik

Naar de website

Zaanse Schans

Op de Zaanse Schans ga je terug naar de 18e en 19e eeuw. Wandel door het unieke dorp met de prachtige groene houten huizen. Bekijk de werkende molens en oude ambachten. Of bezoek een van de leuke musea. Na een leuke dag kan je wat eten of drinken in een van de restaurantjes.

Ca. 37 km van het park

Zaanse Schans

Naar de website

Zeeaquarium Bergen aan Zee

In Zee Aquarium Bergen aan Zee zie je meer dan 300 verschillende vissoorten. Ook kan je onder het skelet van een potvis lopen. Of op een brug boven een vijver vol piranha’s staan. Als je dat tenminste durft! Leuk voor jong en oud, bij slecht en mooi weer.

Ca. 15 km van het park

Zeeaquarium Bergen aan Zee

Naar de website

Zuiderzeemuseum

Een bezoek aan dit leuke buiten- en binnenmuseum is erg leuk. Je ontdekt er alles over de cultuur van het voormalig Zuiderzeegebied. Ook met kinderen is een bezoek aan het Zuiderzeemuseum leuk. Ze kunnen zelf op ondezoek uitgaan. Naast de vaste collectie zijn er wisselende exposities.

Ca. 53 km van het park

Zuiderzeemuseum

Naar de website

Leuke plaatsen in de omgeving

Alkmaar

Iedereen kent Alkmaar natuurlijk van de kaasmarkt. Maar deze leuke stad heeft veel meer te bieden dan kaas alleen. Wandel langs de grachten en monumenten in het oude centrum. Bezoek de musea en ontdek de leuke winkeltjes en restaurants. Plof neer op een van de terrassen en geniet van deze prachtige stad.

Ca. 11 km van het park

Alkmaar

Naar de website

Amsterdam

In Amsterdam hoef je je niet te vervelen. Wandel langs de grachten en bekijk de mooie panden. Ook kan je er heerlijk winkelen. In de bekende winkelstraten of juist buiten het drukke centrum. Strijk neer in het Vondelpark of op een terras. Maak een rondvaart of bezoek een museum. Je komt tijd tekort.

Ca. 55 km van het park

Amsterdam

Naar de website

Bergen

Bergen een bijzonder dorpje. Het ligt aan bos en duin, op drie kilometer van zee. In het dorpje woont een groot aantal kunstenaars. Dit geeft Bergen een unieke sfeer. Bezoek het museum, of slenter langs de galerieën en boetiekjes. Je kan er overnachten in leuke accommodaties. Of lekker op een terrasje of in een restaurant neerstrijken. Rondom de Ruïnekerk zijn er in de zomer de beroemde kunstmarkten.

Ca. 8 km van het park

Bergen

Naar de website

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een gezellige familiebadplaats. Je vindt er veel leuke winkeltjes, restaurants en terrasjes. En natuurlijk de vele strandpaviljoens aan het mooie strand. Van verre zie je al de bekende witte vuurtoren Jan van Speijk staan. Als het eb is kan je er leuk krabbetjes vangen.

Ca. 19 km van het park

Egmond aan Zee

Naar de website

Enkhuizen

Enkhuizen is een leuke historische stad die prachtig is gelegen. Omringd door het IJsselmeer en Markermeer. Overal zie je schitterende polderlandschappen. Maar ook in Enkhuizen zelf kijk je je ogen uit. Wandel langs historische VOC panden. Of bezoek de musea en ontdek de gezellige restaurantjes in het centrum.

Ca. 53 km van het park

Enkhuizen

Naar de website

Haarlem

Haarlem is een stad die alles heeft. In het gezellige historische centrum vind je hippe winkels en verborgen steegjes. Maar ook een mooie middeleeuwse kerk die een bezoek waard is. Daarna strijk je neer op een gezellig terras. Of je gaat heerlijk uit eten in een van de vele restaurants. Een leuke stad voor een dagje uit.

Ca. 54 km van het park

Haarlem

Naar de website

Medemblik

Medemblik is de oudste stad in West-Friesland. In de leuke historische binnenstad kan je lekker wandelen. Bekijk de mooie nieuwe én oude schepen in de moderne haven. Dit kan prima vanaf een terras, onder het genot van een drankje. Ook de musea en het kasteel Radboud zijn een bezoek waard. Natuurlijk kan je er ook gezellig winkelen.

Ca. 36 km van het park

Medemblik

Naar de website

Volendam

Volendam is een wereldberoemd vissersdorpje aan het Markermeer. Bekend om de klederdracht, vis en natuurlijk de muziek. Achter de haven vind je ‘het Doolhof’. Oude huisjes zijn hier dicht tegen elkaar aangebouwd. Je proeft er nog echt de sfeer van vroeger. Ook leuk is een rondvaart naar het eiland Marken.

Ca. 45 km van het park

Volendam

Naar de website

DroomPark Molengroet boeken?

Wil je direct een verblijf op DroomPark Molengroet boeken? Ga dan naar de website en bekijk de beschikbaarheid en prijzen bij dit vakantiepark in Noord-Holland.

prijzen en beschikbaarheid

Adresgegevens

DroomPark Molengroet
Molengroet 1
1723 PX Noord-Scharwoude

routebeschrijving