Prijzen en beschikbaarheid

Omgeving Landgoed de Scheleberg

Niet alleen op het vakantiepark is het genieten. Ook in de omgeving van Landgoed de Scheleberg is er van alles te beleven. We hebben een aantal leuke uitstapjes in de omgeving van Lunteren voor je verzameld. Zowel voor kinderen als volwassenen. Wil je nog meer tips? Kijk dan eens op Gelderse Streken.

De getoonde afstanden zijn bij benadering. Klik op de afstand voor de routebeschrijving vanaf Landgoed de Scheleberg.

Met kinderen

Apenheul

In de Apenheul kom je bijna 300 apen tegen. Je loopt in dit dierenpark letterlijk tussen de loslopende apen. Dit maakt een dagje naar dit groene park op de Veluwe nog leuker. Nadat je de apen hebt bekeken kan je natuurlijk ook zelf klimmen en klauteren. Dit kan op verschillende plekken in het park. Daarna kan je genieten van iets lekkers op het terras. Hiervandaan heb je mooi uitzicht op het gorilla-eiland.

Ca. 34 km van het park

Apenheul

Naar de website

Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo is een 45 hectare groot dierenpark in Arnhem. Je kan er o.a. door een overdekt tropisch regenwoud wandelen. Hier zie je vogels, reptielen en vliegende honden. Maar ook het koraalrif in Burgers’ Ocean is indrukwekkend. En zo is er binnen en buiten veel meer te ontdekken. Een groot deel van het dierenpark is overdekt. Handig bij slecht weer.

Ca. 27 km van het park

Burgers’ Zoo

Naar de website

Dierenpark Amersfoort

In Dierenpark Amersfoort kan je je de hele dag vermaken. Wandel door het mooie park en bekijk alle dieren. Zo zijn er vier generaties olifanten. Klauter boven de beren en glij langs de hyena’s. Zo dichtbij zag je de dieren nog nooit. Ook het Dinopark is favoriet bij kinderen. Net als de verschillende speeltuinen. Een lekker hapje en drankje doe je in de Boerderij of een van de andere restaurants.

Ca. 35 km van het park

Dierenpark Amersfoort

Naar de website

Krazy Kangaroo Apeldoorn

Bij Krazy Kangaroo kan je op alle manieren trampoline springen. Of je nu beginner bent of al een gevorderde jumper. Je vindt bij Krazy Kangaroo verschillende jump-areas. Van aaneengesloten trampolinevelden tot diagonale trampolines. Ook is er o.a. een Ninja parcours en Sports Area. Tussendoor kan je wat eten en drinken op het mooie terras.

Ca. 41 km van het park

Krazy Kangaroo Apeldoorn

Naar de website

Ouwehands Dierenpark

In Ouwehands Dierenpark ontmoet je o.a. de reuzenpanda’s. In Pandasia leer je meer over Xing Ya en Wu We. Maar ook over andere Aziatische diersoorten. Ook het Berenbos is een aanrader. Hier kan je rustig de beren bespieden. Verder sta je o.a. oog in oog met ijsberen. Wandel je onder de orang oetangs door. Of je hangt zelf de beest uit in RavotAapia. Europa’s grootste overdekte speeljungle!

Ca. 24 km van het park

Ouwehands Dierenpark

Naar de website

Pyramide van Austerlitz

Geniet van het uitzicht op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Maar er is hier veel meer te doen. Wandel door de mooie bossen en omgeving. Daarna kom je bij op het grote terras. De kinderen vermaken zich ondertussen in de speeltuin. Of in het naastgelegen lunapark. Met leuke attracties voor kinderen.

Ca. 34 km van het park

Pyramide van Austerlitz

Naar de website

Activiteiten en bezienswaardigheden

Grebbelinie

In het mooie gebied de Grebbelinie vind je veel natuur en cultuur. Maak een tocht over de dijk. Of verken het gebied per fiets. Bezoek ook zeker het Grebbelinie Bezoekerscentrum. Hier duik je in de geschiedenis van één van de grote waterlinies van Nederland. Ook kan je met een gids een rondleiding over het fort doen.

Ca. 13 km van het park

Grebbelinie

Naar de website

Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is een fraai kasteel uit de 17e eeuw. Het is prachtig gelegen aan de voet van Amerongen. Het kasteel is omringd door een 10 hectare grote tuin. Zowel het kasteel als de tuinen zijn te bezoeken. Het kasteel zelf overigens alleen tijdens een rondleiding. De tijden zijn terug te vinden op de website. Deze rondleidingen zijn niet geschikt voor kinderen onder de zes jaar. Zij kunnen wel een tuinspeurtocht doen. Deze kan je bij de kasteelwinkel verkrijgen.

Ca. 26 km van het park

Kasteel Amerongen

Naar de website

Kröller-Müller Museum

In het Kröller-Müller Museum vind je een wereldberoemde collectie. Met beeldende kunst uit de 19e en 20e eeuw. Hieronder een bijzondere collectie van Vincent van Gogh. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Maar ook de fraaie beeldentuin is een bezoek waard. Voor kinderen is er een speurspel. Erg leuk is ook het Museum Dobbelspel.

Ca. 15 km van het park

Kröller-Müller Museum

Naar de website

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een groot natuurgebied. Het bestaat uit maar liefst 5400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Je kan er heerlijk wandelen en fietsen. Geniet van de unieke planten- en diersoorten. In het park vind je ook twee musea. Het Kröller Müller museum en Museonder. Een heerlijke dag uit in de natuur.

Ca. 15 km van het park

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Naar de website

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Je kan hier heerlijk wandelen en fietsen. Niet alleen over de stuwwal en door heideterreinen. Maar ook langs oude kastelen, leuke dorpjes en mooie landgoederen. In de uiterwaarden en het bos is het puur genieten. Cultuur en natuur wisselen elkaar steeds af waardoor het nooit verveeld. Een heerlijk uitje voor liefhebbers van natuur.

Ca. 25 km van het park

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Naar de website

Leuke plaatsen in de omgeving

Amerongen

Amerongen is een leuk dorpje op de Utrechtse Heuvelrug. In het 1000 jaar oude dorp is veel te zien. Bezoek Kasteel Amerongen of het Tabaksteeltmuseum. En kijk zeker eens in de mooie Andrieskerk. In het dorp vind je oude straatjes met boerenhuizen. Maar ook met leuke restaurants, galeries en winkeltjes. Amerongen wordt niet voor niets het pareltje op de Heuvelrug genoemd.

Ca. 26 km van het park

Amerongen

Naar de website

Amersfoort

Amersfoort is een gezellige monumentenstad. Je vindt er veel bezienswaardigheden. Maar ook leuke winkeltjes. Je kan lekker wandelen door de historische binnenstad. Met gezellige restaurants, cafés en terrassen. Of vaar eens door de middeleeuwse grachten. Ook het Mondriaanhuis en Museum Flehite zijn een bezoek waard.

Ca. 31 km van het park

Amersfoort

Naar de website

Apeldoorn

Apeldoorn is de hoofdstad op de Veluwe. In deze bruisende stad is dan ook van alles te doen. Je kan er heerlijk winkelen of een terrasje pakken. Of ga gezellig uit eten in een van de restaurants of cafés. Breng zeker een bezoekje aan Paleis het Loo, de trots van Apeldoorn. Daarnaast vind je er leuke musea, een gezellige binnenstad en nog veel meer.

Ca. 37 km van het park

Apeldoorn

Naar de website

Arnhem

Arnhem is een leuke stad voor een dagje uit. Je kan er heerlijk winkelen maar er is veel meer te doen. Zo zijn er diverse leuke musea voor alle leeftijden. Maar ook een bezoekje aan de dierentuin is een aanrader. Wandel door de stad en pak een terrasje of restaurant. In Arnhem hoeft niemand zich te vervelen.

Ca. 30 km van het park

Arnhem

Naar de website

Ede

In het gezellige dorp Ede vind je een ruim centrum. Hierin zijn niet alleen winkeltjes maar ook veel horeca te vinden. Ook het Historisch Museum Ede is in het dorp gevestigd. In de omgeving van Ede vind je veel andere dorpjes. Maar ook prachtige natuurgebieden om te wandelen en fietsen.

Ca. 7 km van het park

Ede

Naar de website

Veenendaal

In Veenendaal kan je prima terecht als je een dagje wil winkelen. Je vindt er een enorm gevarieerd aanbod aan winkeltjes. Slenter door de winkelstraten en rust tussendoor uit op een terrasje. Als het een dag minder goed weer is kan je terecht bij twee grote overdekte winkelcentra. Behalve veel winkels vind je in Veenendaal ook veel leuke cafés en restaurants.

Ca. 16 km van het park

Veenendaal

Naar de website

Landgoed de Scheleberg boeken?

Wil je direct een verblijf op Landgoed de Scheleberg boeken? Ga dan naar de website en bekijk de beschikbaarheid en prijzen bij dit vakantiepark in Gelderland. Je kan ook hier kijken of er nog een mooie last minute aanbieding voor Landgoed de Scheleberg is.

prijzen en beschikbaarheid

Adresgegevens

Landgoed de Scheleberg
Immenweg 15
6741 KP Lunteren

routebeschrijving