Prijzen en beschikbaarheid

Omgeving Vakantiepark Arnhem

Voor jong en oud is er in de omgeving van Vakantiepark Arnhem genoeg te beleven. Hier vind je slechts een aantal van de hoogtepunten in de omgeving van het park.

Wil je meer tips voor leuke uitstapjes in de omgeving van Vakantiepark Arnhem? Kijk dan op de sites van de VVV Apeldoorn, De Veluwe en de VVV  Gelderland.

De getoonde afstanden zijn bij benadering. Klik op de afstand voor de routebeschrijving vanaf Vakantiepark Arnhem.

Met kinderen

Apenheul

In de Apenheul kom je bijna 300 apen tegen. Je loopt in dit dierenpark letterlijk tussen de loslopende apen. Dit maakt een dagje naar dit groene park op de Veluwe nog leuker. Nadat je de apen hebt bekeken kan je natuurlijk ook zelf klimmen en klauteren. Dit kan op verschillende plekken in het park. Daarna kan je genieten van iets lekkers op het terras. Hiervandaan heb je mooi uitzicht op het gorilla-eiland.

Ca. 33 km van het park

Apenheul

Naar de website

Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo is een 45 hectare groot dierenpark in Arnhem. Je kan er o.a. door een overdekt tropisch regenwoud wandelen. Hier zie je vogels, reptielen en vliegende honden. Maar ook het koraalrif in Burgers’ Ocean is indrukwekkend. En zo is er binnen en buiten veel meer te ontdekken. Een groot deel van het dierenpark is overdekt. Handig bij slecht weer.

Ca. 5 km van het park

Burgers’ Zoo

Naar de website

Kinderpretpark Julianatoren

Kinderpretpark Julianatoren is een attractiepark voor het hele gezin. Julianatoren richt zich vooral op kinderen van 2 tot 10 jaar. Het is dan ook een veilig en overzichtelijk pretpark. In het park vind je meer dan 60 te gekke attracties en shows. Bekijk alles uit het reuzenrad of ga in de Disco Bots. Maar ook zijn er leuke achtbanen, trampolines en een vliegende bus. Een heerlijk dagje uit met het hele gezin.

Ca. 34 km van het park

Kinderpretpark Julianatoren

Naar de website

Krazy Kangaroo Apeldoorn

Bij Krazy Kangaroo kan je op alle manieren trampoline springen. Of je nu beginner bent of al een gevorderde jumper. Je vindt bij Krazy Kangaroo verschillende jump-areas. Van aaneengesloten trampolinevelden tot diagonale trampolines. Ook is er o.a. een Ninja parcours en Sports Area. Tussendoor kan je wat eten en drinken op het mooie terras.

Ca. 38 km van het park

Krazy Kangaroo Apeldoorn

Naar de website

LEGOLAND Oberhausen

Bij LEGOLAND Oberhausen duik je in de grootste LEGO-doos ter wereld. Je ontdekt er o.a. hoe LEGO nu eigenlijk wordt gemaakt. Of je bekijkt het Ruhrgebied en de omgeving in het klein. Natuurlijk kan je ook zelf bouwen of het Ninjago laserdoolhof proberen. En zo is er nog veel meer te beleven in het LEGOLAND Discovery Centre. Een geweldige dag voor kinderen en hun ouders.

Ca. 136 km van het park

LEGOLAND Oberhausen

Naar de website

Monkey Town Wijchen

In Monkey Town Wijchen kunnen kinderen t/m 14 jaar de hele dag spelen. In dit 2600m² grote indoor speelparadijs vind je van alles. Voor kleinere kinderen is er een peuterhoek. Hierin staan o.a. een rollerglijbaan, trampolines en ballenbak. Voor de grotere kinderen is er een groot klimrek en een laser game arena. Ouders kunnen genieten van een kop koffie en gratis wifi.

Ca. 37 km van het park

Monkey Town Wijchen

Naar de website

Ouwehands Dierenpark

In Ouwehands Dierenpark ontmoet je o.a. de reuzenpanda’s. In Pandasia leer je meer over Xing Ya en Wu We. Maar ook over andere Aziatische diersoorten. Ook het Berenbos is een aanrader. Hier kan je rustig de beren bespieden. Verder sta je o.a. oog in oog met ijsberen. Wandel je onder de orang oetangs door. Of je hangt zelf de beest uit in RavotAapia. Europa’s grootste overdekte speeljungle!

Ca. 30 km van het park

Ouwehands Dierenpark

Naar de website

Speeltuin Brakkefort

Speeltuin Brakkefort is een leuke speeltuin in Nijmegen. Je vindt er o.a. een speelkasteel, waterspeelplaats en een piratenschip. Vooral wat kleinere kinderen zullen zich hier prima vermaken. Leuk om te combineren met een dagje Nijmegen. Zo kunnen de kinderen even lekker spelen en rennen na een dagje in de stad.

Ca. 35 km van het park

Speeltuin Brakkefort

Naar de website

Activiteiten en bezienswaardigheden

Afrika Museum

Het Afrika Museum is een leuk museum in het mooie dorp Berg en Dal. In het museum vind je o.a. traditionele en moderne kunst uit Afrika. Ook zijn er regelmatig wisselende exposities te zien. Erg leuk is ook het museumpark. Hierin kom je oog in oog te staan met verschillende Afrikaanse woonerven. Het lijkt net of je in Ghana, Lesotho of bijvoorbeeld Kameroen loopt.

Ca. 36 km van het park

Afrika Museum

Naar de website

De Tuinen van Appeltern

In De Tuinen van Appeltern vind je meer dan 200 voorbeeldtuinen. Je kan je wel voorstellen dat iedere tuinliefhebber hier geniet. In dit grootste tuininspiratiepark van Nederland kijk je je ogen uit. Natuurlijk kan je er ook terecht voor een hapje en drankje. Er zijn drie restaurants met terras, ieder met een eigen sfeer. Als je van groen houdt is dit een gezellig dagje uit.

Ca. 41 km van het park

De Tuinen van Appeltern

Naar de website

Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is een fraai kasteel uit de 17e eeuw. Het is prachtig gelegen aan de voet van Amerongen. Het kasteel is omringd door een 10 hectare grote tuin. Zowel het kasteel als de tuinen zijn te bezoeken. Het kasteel zelf overigens alleen tijdens een rondleiding. De tijden zijn terug te vinden op de website. Deze rondleidingen zijn niet geschikt voor kinderen onder de zes jaar. Zij kunnen wel een tuinspeurtocht doen. Deze kan je bij de kasteelwinkel verkrijgen.

Ca. 41 km van het park

Kasteel Amerongen

Naar de website

Kasteel Hernen

Kasteel Hernen is een prachtig kasteel in het Land van Maas en Waal. Het is een omgrachte middeleeuwse burcht. Uniek zijn de overdekte weergangen die bij dit kasteel zijn te vinden. Voor kinderen is er een leuke speurtocht die je rondom het kasteel kan doen. Ook de omgeving van het kasteel is erg mooi. Je kan er wandelen door mooie bossen en lanen en graslanden.

Ca. 37 km van het park

Kasteel Hernen

Naar de website

Kröller-Müller Museum

In het Kröller-Müller Museum vind je een wereldberoemde collectie. Met beeldende kunst uit de 19e en 20e eeuw. Hieronder een bijzondere collectie van Vincent van Gogh. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Maar ook de fraaie beeldentuin is een bezoek waard. Voor kinderen is er een speurspel. Erg leuk is ook het Museum Dobbelspel.

Ca. 13 km van het park

Kröller-Müller Museum

Naar de website

Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof is een leuk museum in Nijmegen. Je vindt er o.a. een grote archeologische verzameling. Maar ook collecties op het gebied van de oude en moderne kunst. Kinderen kunnen puzzelen bij de ArcheoHotspot. Of de technische snufjes van de Romeinen ontdekken. Het museum is geschikt voor alle leeftijden. Ook zijn er regelmatig leuke activiteiten.

Ca. 30 km van het park

Museum Het Valkhof

Naar de website

Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis is het oudste openluchtmuseum van Nederland. In de bosrijke omgeving maak je een bijzondere rondreis. Door het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat. Op een leuke manier leer je zo meer over belangrijke culturen en religiën. Het jodendom, christendom en de islam. Op het terrein van het museum vind je 30 Rijksmonumenten. Uniek in Nederland en leuk voor jong en oud.

Ca. 35 km van het park

Museumpark Orientalis

Naar de website

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een groot natuurgebied. Het bestaat uit maar liefst 5400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Je kan er heerlijk wandelen en fietsen. Geniet van de unieke planten- en diersoorten. In het park vind je ook twee musea. Het Kröller Müller museum en Museonder. Een heerlijke dag uit in de natuur.

Ca. 13 km van het park

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Naar de website

Nationaal Park Veluwezoom

Een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland met bos, heide, stuifzand en landgoederen met landbouwgrond.

Ca. 17 km van het park

Nationaal Park Veluwezoom

Naar de website

Natuurgebied De Ooijpolder

Natuurgebied De Ooijpolder ligt ten oosten van Nijmegen. Je kan heerlijk wandelen in dit uitgestrekte landschap. Onderweg kom je kleine dorpen, boerderijen en mooie natuur tegen. En bijna overal is de imponerende stuwwal te zien. Er zijn maar liefst negen wandelroutes door het boerenland. Ze variëren tussen de drie en tien kilometer.

Ca. 28 km van het park

Natuurgebied De Ooijpolder

Naar de website

Leuke plaatsen in de omgeving

Amerongen

Amerongen is een leuk dorpje op de Utrechtse Heuvelrug. In het 1000 jaar oude dorp is veel te zien. Bezoek Kasteel Amerongen of het Tabaksteeltmuseum. En kijk zeker eens in de mooie Andrieskerk. In het dorp vind je oude straatjes met boerenhuizen. Maar ook met leuke restaurants, galeries en winkeltjes. Amerongen wordt niet voor niets het pareltje op de Heuvelrug genoemd.

Ca. 41 km van het park

Amerongen

Naar de website

Apeldoorn

Apeldoorn is de hoofdstad op de Veluwe. In deze bruisende stad is dan ook van alles te doen. Je kan er heerlijk winkelen of een terrasje pakken. Of ga gezellig uit eten in een van de restaurants of cafés. Breng zeker een bezoekje aan Paleis het Loo, de trots van Apeldoorn. Daarnaast vind je er leuke musea, een gezellige binnenstad en nog veel meer.

Ca. 34 km van het park

Apeldoorn

Naar de website

Arnhem

Arnhem is een leuke stad voor een dagje uit. Je kan er heerlijk winkelen maar er is veel meer te doen. Zo zijn er diverse leuke musea voor alle leeftijden. Maar ook een bezoekje aan de dierentuin is een aanrader. Wandel door de stad en pak een terrasje of restaurant. In Arnhem hoeft niemand zich te vervelen.

Ca. 8 km van het park

Arnhem

Naar de website

Deventer

Deventer is een historische Hanzestad aan de IJssel. Wist je dat het een van de oudste steden van Nederland is? Je kan heerlijk wandelen door de mooie binnenstad. Vol winkeltjes, galeries, restaurants en cafés. Maar ook zijn er leuke musea of kan je een rondvaart op de IJssel maken. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. O.a. het Speelgoedmuseum of een speurtocht door de stad.

Ca. 49 km van het park

Deventer

Naar de website

Ede

In het gezellige dorp Ede vind je een ruim centrum. Hierin zijn niet alleen winkeltjes maar ook veel horeca te vinden. Ook het Historisch Museum Ede is in het dorp gevestigd. In de omgeving van Ede vind je veel andere dorpjes. Maar ook prachtige natuurgebieden om te wandelen en fietsen.

Ca. 20 km van het park

Ede

Naar de website

Oberhausen

Bezoek Oberhausen, een veelzijdige stad in het Ruhrgebied. Met o.a. het grote winkelcentrum Centro, Sea Life Oberhausen en het Legoland Discovery Centre. Maar ook de vele bezienswaardigheden zijn het bekijken waard. Een leuke stad als je er een dagje uit wil.

Ca. 138 km van het park

Oberhausen

Naar de website

Veenendaal

In Veenendaal kan je prima terecht als je een dagje wil winkelen. Je vindt er een enorm gevarieerd aanbod aan winkeltjes. Slenter door de winkelstraten en rust tussendoor uit op een terrasje. Als het een dag minder goed weer is kan je terecht bij twee grote overdekte winkelcentra. Behalve veel winkels vind je in Veenendaal ook veel leuke cafés en restaurants.

Ca. 31 km van het park

Veenendaal

Naar de website

Vestingstad Grave

Grave is een schitterende vestingstad aan de Maas. In de monumentale binnenstad kan je heerlijk winkelen en rondkijken. Het mooie centrum staat vol met gerestaureerde panden. Het ademt nog de authentieke sfeer van vroeger uit. Bij lekker weer kan je terecht op de vele terrasjes in de historische stad. Ook zijn er regelmatig evenementen en activiteiten. Laat je eens verrassen en bezoek deze leuke stad.

Ca. 46 km van het park

Vestingstad Grave

Naar de website

Zutphen

Zutphen is een gezellige hanzestad aan de IJssel. Het heeft een mooi historisch centrum met oude vestingwerken. Maar ook statige koopmanshuizen en schilderachtige hofjes. Je kan er heerlijk wandelen en winkelen. Ook zijn er gezellige restaurants en cafés. Beklim ook zeker eens de Wijnhuistoren voor een prachtig uitzicht.

Ca. 40 km van het park

Zutphen

Naar de website

Vakantiepark Arnhem boeken?

Wil je direct een verblijf op Vakantiepark Arnhem boeken? Ga dan naar de website en bekijk de beschikbaarheid en prijzen bij dit vakantiepark in Gelderland. Je kan ook hier kijken of er nog een mooie last minute aanbieding voor Vakantiepark Arnhem is.

prijzen en beschikbaarheid

Adresgegevens

Vakantiepark Arnhem
Kemperbergerweg 771
6816 RW Schaarsbergen, Arnhem

routebeschrijving