Prijzen en beschikbaarheid

Omgeving Landal Vlieduyn

Vlieland is heerlijk om te voet of op de fiets te ontdekken. Behalve de mooie stranden is er genoeg te zien. Maak een tocht over de uitgestrekte zandvlakte of bezoek vuurtoren Vuurduin. We hebben een aantal leuke uitjes op Vlieland voor je op een rijtje gezet.

Bij de VVV Vlieland vind je nog veel meer leuke tips om te doen op Vlieland. Ook vind je er een overzicht van de verschillende evenementen op het eiland.

De getoonde afstanden zijn bij benadering. Klik op de afstand voor de routebeschrijving vanaf Landal Vlieduyn.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Het drenkelingenhuisje

Het drenkelingenhuisje ligt op de punt van Vlieland. In het huisje vind je het juttersmuseum. Hier vind je allerlei vondsten uit de zee. In de loop der jaren verzameld door jutters. Het huisje staat ook wel bekend als reddingshuisje. Je kan het bereiken met de Vliehors Express.

Ca. 24 km van het park

Het drenkelingenhuisje

Naar de website

Museum Tromp’s Huys

Museum Tromp’s Huys vind je in het oudste pand op Vlieland. Maak kennis met het maritieme en cultuur-historisch verleden van Vlieland. Met scheepskaarten en scheepsmodellen. Maar ook een collectie klokken en foto’s. Verder leer je alles over de walvisvaart, het goudschip De Lutine en nog veel meer.

Ca. 2 km van het park

Museum Tromp’s Huys

Naar de website

Vliehors express

Maak een bijzondere tocht met de Vliehors Express. Je rijdt over de 20 kilometer grote zandvlakte de Vliehors. Te vinden aan de westkant van Vlieland. Ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Tijdens je tocht bezoek je ook het reddingshuisje. Hier vind je nu het juttersmuseum met bijzondere zeevondsten.

Ca. 1 km van het park

Vliehors express

Naar de website

Vuurtoren ‘Vuurduin’ Vlieland

Bezoek de 40 meter hoge vuurtoren Vuurduin en geniet van het prachtige uitzicht. Bij helder weer zie je niet alleen Texel en Terschelling. Ook de kust van Noord-Holland en Friesland is dan zichtbaar. Ook krijg je een mooi kijkje in deze bekende vuurtoren op Vlieland.

Ca. 2 km van het park

Vuurtoren ‘Vuurduin’ Vlieland

Naar de website

Zeehondentochten Vlieland

Maak een zeehondentocht met een supersnelle motorboot. Met de Geus of de Northern Diver maak je met 40 mijl per uur kennis met de natuur rondom Vlieland. De schipper probeert zo dicht mogelijk bij de robben te komen. Meestal te vinden op zandplaat De Richel of Engelschhoek bij Terschelling.

Ca. 2 km van het park

Zeehondentochten Vlieland

Naar de website

Landal Vlieduyn boeken?

Wil je direct een verblijf op Landal Vlieduyn boeken? Ga dan naar de website en bekijk de beschikbaarheid en prijzen bij dit vakantiepark in Friesland. Je kan ook hier kijken of er nog een mooie last minute aanbieding voor Landal Vlieduyn is.

prijzen en beschikbaarheid

Adresgegevens

Landal Vlieduyn
Duinkersoord 113
8899 BW Oost-Vlieland

routebeschrijving