Omgeving van Buitenplaats De Hildenberg

Leuke uitstapjes rondom dit vakantiepark in Friesland

Als je op vakantie gaat naar Friesland wil je natuurlijk wel wat van de omgeving zien. Daarom hebben we een aantal leuke uitstapjes in de omgeving voor je verzameld.

Impressie van Buitenplaats De Hildenberg in Appelscha, Friesland

We hebben deze tips onderverdeeld in uitstapjes voor gezinnen met kinderen, bezienswaardigheden en activiteiten en leuke plaatsen in de omgeving van Buitenplaats De Hildenberg in Appelscha. Zo heb je tijdens je verblijf op dit vakantiepark in Friesland altijd wel iets te doen. Kijk hier voor alle voorzieningen op het vakantiepark zelf.

Uitstapjes in de omgeving van Buitenplaats De Hildenberg

In de omgeving van Buitenplaats De Hildenberg hoef je je niet te vervelen. Er is van alles te zien en te doen voor alle leeftijden. Hier vind je enkele tips voor uitjes in de omgeving. Kijk hier voor de exacte ligging van Buitenplaats De Hildenberg in Appelscha.

Uitjes voor gezinnen met kinderen

 • Attractiepark Duinen-Zathe - 2 km van het park
  Een gezellig en niet al te groot pretpark voor het hele gezin, leuke attracties voor jong en oud.

 • Speelstad Oranje - 7 km van het park
  Een groot overdekt speelpark voor kinderen van alle leeftijden. Tientallen attracties, speeltoestellen en speelgoed staan garant voor uren speelplezier.

 • Verkeerspark Assen - 13 km van het park
  In dit grootste verkeerspark van Europa vind je o.a. trapauto's, jeeps en jeugdkarts waar je lekker in rond kan rijden. Kinderen kunnen hier hun eigen rijbewijs halen.

Activiteiten en bezienswaardigheden

 • Drents Museum - 15 km van het park
  Een uitgebreide collectie met o.a. archeologie, hedendaags realisme en kunst van 1885 tot 1935. Ook veel wisselende exposities.

 • Drents-Friese Wold - 3 km van het park
  Een van de grootste natuurgebieden van Nederland met ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Heerlijk om te fietsen en te wandelen.

 • Drentse Hunebedden - 32 km van het park (uitgestrekt gebied, zie website)
  Ontdek de Hunebedden Higway, een slingerende route dwars door Drenthe vol hunebedden.

 • Herinneringscentrum Kamp Westerbork - 15 km van het park
  Bezoek het indrukwekkende museum en het kampterrein waar de levens van honderdduizend Nederlandse Joden in herinnering wordt gehouden.

 • Museum De Koloniehof - 15 km van het park
  Beleef het unieke verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid, opgericht om de armoede te bestrijden in de negentiende eeuw.

 • Nationaal Park Dwingelderveld - 18 km van het park (uitgestrekt gebied, zie website)
  Bezoek het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa met zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes, bos, en stuifzand.

Leuke plaatsen in de omgeving

 • Assen - 15 km van het park
  Een leuke groene stad waar je uren kan rondslenteren, mooie bossen en landgoederen.

 • Drachten - 25 km van het park
  Een leuke plaats met gezellige winkeltjes, restaurants, cafés en terrasjes. In en rond het centrum van Drachten vind je bovendien veel monumentale panden, erg leuk voor een stadswandeling.

 • Giethoorn - 31 km van het park
  Bezoek het Venetië van Nederland en maak een tocht door dit schitterende dorp met een fluisterboot.

 • Groningen - 34 km van het park
  Beklim de Martinitoren, bezoek een museum of maak een rondvaart door de grachten. Ook vind je in Groningen veel leuke winkels, restaurants en terrassen.

 • Heerenveen - 29 km van het park
  Leuke stad die is gelegen tussen de bossen en het water, in deze levendige stad vind je leuke winkeltjes en veel terrassen. Leuk om een dagje naar toe te gaan.

Let op: de vermelde afstanden zijn indicatief, de daadwerkelijk af te leggen afstand kan afwijken. Klik op de afstand voor een actuele routebeschrijving.

Nog meer ideeën nodig voor uitjes in de omgeving van het vakantiepark? Kijk dan eens op de websites van Beleef Friesland en Tourist Info Appelscha.

vernieuw

Dubbelklik in de kaart om deze te verschuiven en in of uit te zoomen. (vernieuw kaart)

Buitenplaats De Hildenberg boeken?

Wil je direct een verblijf op Buitenplaats De Hildenberg boeken? Ga dan naar de website van Hogenboom Vakantieparken en bekijk de beschikbaarheid en prijzen bij Buitenplaats De Hildenberg in Appelscha.

Meer over dit vakantiepark

Adresgegevens

Buitenplaats De Hildenberg
Gruun 5
8426 NA Appelscha

Bekijk hier de ligging van Buitenplaats De Hildenberg.