Prijzen en beschikbaarheid

Omgeving Landal De Bloemert

In de omgeving van Landal De Bloemert is er naast watersport nog veel meer te doen. Bekijk hieronder enleke hoogtepunten vanw at er zoal te doen is in de omgeving van het vakantiepark.

Meer leuke tips voor uitstapjes in de omgeving van het vakantiepark vind je op de website Magisch Drenthe en op de site van de provincie Drenthe.

De getoonde afstanden zijn bij benadering. Klik op de afstand voor de routebeschrijving vanaf Landal De Bloemert.

Met kinderen

Aqualaren

In dit subtropisch zwembad vind je o.a. een waterglijbaan, stroomversnellingen met yetstreams en een peuterbadje. Ideaal als het een dag minder mooi weer is.

Ca. 5 km van het park

Aqualaren

Naar de website

Ballorig Groningen

In Ballorig Groningen kunnen kinderen t/m 12 jaar de hele dag spelen. De grote binnenspeeltuin heeft van alles te bieden. Of je nu wil klimmen, rennen of springen. Er zijn klimtoestellen, trampolines en een grote ballenbak. Voor kleinere kinderen is er een peutergedeelte. Dit is voor kinderen tot vijf jaar. Ouders kunnen terecht op het terras. Met gratis wifi en een lekkere kop koffie of broodje.

Ca. 22 km van het park

Ballorig Groningen

Naar de website

Rijk Der Kabouters

Een leuk familiepretpark voor liefhebbers van kabouters en kinderen tot 8 jaar, met o.a. een kaboutertuin en een leuke speeltuin.

Ca. 19 km van het park

Rijk Der Kabouters

Naar de website

Sprookjeshof

Leuk familiepark met o.a. een sprookjespark, een speelpark, een kinderboerderij en een overdekte speeltuin van 3000 m².

Ca. 3 km van het park

Sprookjeshof

Naar de website

Verkeerspark Assen

In dit grootste verkeerspark van Europa vind je o.a. trapauto's, jeeps en jeugdkarts waar je lekker in rond kan rijden. Kinderen kunnen hier hun eigen rijbewijs halen.

Ca. 28 km van het park

Verkeerspark Assen

Naar de website

Activiteiten en bezienswaardigheden

Drents Museum

Een uitgebreide collectie met o.a. archeologie, hedendaags realisme en kunst van 1885 tot 1935. Ook veel wisselende exposities.

Ca. 24 km van het park

Drents Museum

Naar de website

Groninger Museum

Museum voor moderne kunst waarbij alleen al het fraaie gebouw een bezoekje waard is. Vaste en wisselende exposities.

Ca. 20 km van het park

Groninger Museum

Naar de website

Molenmuseum De Wachter

Neem eens een kijkje in de koren- en oliemolen 'De Wachter'. Bezichtig de molen en volg het hele proces van korenmalen.

Ca. 3 km van het park

Molenmuseum De Wachter

Naar de website

Museum De Buitenplaats

In het museumpaviljoen en de museumtuin vind je hier een mooie verzameling figarutieve kunst van na de Tweede Wereldoorlog van vooral Nederlandse kunstenaars.

Ca. 12 km van het park

Museum De Buitenplaats

Naar de website

MuzeeAquarium Delfzijl

In MuzeeAquarium Delfzijl is van alles te zien. In de natuurhistorische collectie leer je meer over het ontstaan van de aarde. Een van de hoogtepunten is hier de indrukwekkende collectie schelpen. In het cultuurhistorische deel gaat het o.a. over de historie van Delfzijl en de scheepvaart. Ook het zeeaquarium is erg leuk om te bekijken, vooral voor kinderen. Hierin vind je vissen en andere zeedieren uit de Waddenzee en Noordzee

Ca. 44 km van het park

MuzeeAquarium Delfzijl

Naar de website

Peddel en pedaal Westerwolde

Met Peddel en Pedaal Westerwolde kan je de omgeving op een leuke manier ontdekken. Ga van het ene station naar het andere per kano of fiets. Op de verschillende stations kan je overstappen. Zo geniet je op een unieke wijze van de mooie omgeving van Westerwolde. Lekker actief en toch ontspannen. En erg leuk om met een groep vrienden of je familie te doen.

Ca. 40 km van het park

Peddel en pedaal Westerwolde

Naar de website

Rondje Schildmeer

In de omgeving van het Schildmeer is het heerlijk fietsen. Tijdens deze fietstocht van 63 kilometer zie je veel van dit mooie gebied. Fiets door de uitgestrekte weilanden en de mooie natuur. Onderweg kom je verschillende dorpjes tegen. Zo fiets je o.a. door Steendam en Harkstede. Maar je pakt ook een stukje van Groningen mee. Je kan deze fietsroute op iedere lokatie beginnen en eindigen.

Ca. 30 km van het park

Rondje Schildmeer

Naar de website

Thermen Bad Nieuweschans

In Thermen Bad Nieuweschans kan je je heerlijk laten verwennen. Ga terug naar de bron en stap in het thermaalbad. Het thermale water wordt van 600 meter diepte uit eigen bron gepompt. Ook vind je er een groot aantal sauna’s. Bijvoorbeeld de traditionele Finse sauna, een kruidensauna of de Lampivaara sauna. Je kan ook kiezen voor een massage of beautybehandeling. En na een heerlijke dag sluit je af in restaurant Waters of the World.

Ca. 53 km van het park

Thermen Bad Nieuweschans

Naar de website

Veenkoloniaal Museum

Breng eens een bezoek aan het Veenkoloniaal Museum. Een leuk historisch museum met een vaste en wisselende collectie. Aan de hand van verhalen maak je er kennis met de geschiedenis van de ‘Groninger Veenkoloniën’. Verwacht niet alleen verhalen over vervening en turfgravers. Ze gaan ook over binnenschepen, tientallen kilometers kanaal en de industrie. Op de website kan je alvast een digitale rondleiding doen.

Ca. 20 km van het park

Veenkoloniaal Museum

Naar de website

Leuke plaatsen in de omgeving

Appingedam

Appingendam is een historische stad met veel water en een haven. Het bekendst in Appingendam zijn de hangende keukens boven het Damsterdiep. Tijdens het vaarseizoen kan je met een rondvaart onder de keukens door varen. En ben je actief ingesteld dan doe je dat met de kano. Aan de architectuur herken je het rijke verleden van deze stad. Een erg leuke bestemming voor een dagje uit.

Ca. 38 km van het park

Appingedam

Naar de website

Assen

Een leuke groene stad waar je uren kan rondslenteren, mooie bossen en landgoederen.

Ca. 24 km van het park

Assen

Naar de website

Delfzijl

Delfzijl is een leuke havenstad aan het Wad. Vanaf de dijk kijk je uit over de Eems. Aan de overkant kan je zelfs Duitsland zien liggen. Wandel door de binnenstad vol winkeltjes, cafés en restaurants. Of ga door de twee oude waterpoorten om de haven te bekijken. Je hebt daar ook mooi uitzicht op de indrustrie die verderop ligt. Ook een bezoekje aan het MuzeeAquarium is een aanrader. Met een historische collectie én een aquarium met vissen en zeedieren uit de Noordzee en Waddenzee.

Ca. 44 km van het park

Delfzijl

Naar de website

Groningen

Beklim de Martinitoren, bezoek een museum of maak een rondvaart door de grachten. Ook vind je in Groningen veel leuke winkels, restaurants en terrassen.

Ca. 21 km van het park

Groningen

Naar de website

Veendam

Veendam ligt in het hart van de Veenkoloniën. Je vindt er een uitgebreid aanbod van winkels, cafés en restaurants. Een ideale bestemming om een middagje te winkelen. Maar ook om te wandelen door de stad met monumentale gebouwen. Bij lekker weer strijk je tussendoor even neer op een van de terrasjes. Breng ook zeker eens een bezoekje aan het Veenkoloniaal Museum.

Ca. 20 km van het park

Veendam

Naar de website

Zuidlaren

Een typisch Drents brinkdorp op de Hondsrug, ten zuiden van Groningen. Gelegen in een bosrijke omgeving met winkeltjes en terrasjes.

Ca. 4 km van het park

Zuidlaren

Naar de website

Landal De Bloemert boeken?

Wil je direct een verblijf op Landal De Bloemert boeken? Ga dan naar de website en bekijk de beschikbaarheid en prijzen bij dit vakantiepark in Drenthe. Je kan ook hier kijken of er nog een mooie last minute aanbieding voor Landal De Bloemert is.

prijzen en beschikbaarheid

Adresgegevens

Landal De Bloemert
Bloemert 1
9475 TG Midlaren

routebeschrijving