Omgeving van Landgoed Het Grote Zand

Leuke uitstapjes rondom dit vakantiepark in Drenthe

Als je op vakantie gaat naar Drenthe wil je natuurlijk wel wat van de omgeving zien. Daarom hebben we een aantal leuke uitstapjes in de omgeving voor je verzameld.

Impressie van Landgoed Het Grote Zand in Hooghalen, Drenthe

We hebben deze tips onderverdeeld in uitstapjes voor gezinnen met kinderen, bezienswaardigheden en activiteiten en leuke plaatsen in de omgeving van Landgoed Het Grote Zand in Hooghalen. Zo heb je tijdens je verblijf op dit vakantiepark in Drenthe altijd wel iets te doen. Kijk hier voor alle voorzieningen op het vakantiepark zelf.

Uitstapjes in de omgeving van Landgoed Het Grote Zand

In de omgeving van Landgoed Het Grote Zand is van alles te beleven. Hier vind je een aantal van de hoogtepunten in de omgeving van dit vakantiepark. Kijk hier voor de exacte ligging van Landgoed Het Grote Zand in Hooghalen.

Uitjes voor gezinnen met kinderen

 • Attractiepark Duinen-Zathe - 15 km van het park
  Een gezellig en niet al te groot pretpark voor het hele gezin, leuke attracties voor jong en oud.

 • Dierenpark Emmen - 28 km van het park
  Volgens velen de mooiste dierentuin van Europa, ga op reis over de zes continenten.

 • Drouwenerzand attractiepark - 16 km van het park
  Het voordeligste pretpark van Europa waar naast alle attracties ook frites, snacks, koffie, thee en limonade bij de entree zijn inbegrepen.

 • Speelparadijs Ballorig Assen - 10 km van het park
  Klimmen, klauteren en springen in een groot overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar, voor kinderen t/m 4 jaar is er een aparte speelruimte.

 • Speelstad Oranje - 7 km van het park
  Een groot overdekt speelpark voor kinderen van alle leeftijden. Tientallen attracties, speeltoestellen en speelgoed staan garant voor uren speelplezier.

 • Verkeerspark Assen - 5 km van het park
  In dit grootste verkeerspark van Europa vind je o.a. trapauto's, jeeps en jeugdkarts waar je lekker in rond kan rijden. Kinderen kunnen hier hun eigen rijbewijs halen.

Activiteiten en bezienswaardigheden

 • Drents Museum - 8 km van het park
  Een uitgebreide collectie met o.a. archeologie, hedendaags realisme en kunst van 1885 tot 1935. Ook veel wisselende exposities.

 • Drents-Friese Wold - 17 km van het park
  Een van de grootste natuurgebieden van Nederland met ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Heerlijk om te fietsen en te wandelen.

 • Drentse Hunebedden - 19 km van het park (uitgestrekt gebied, zie website)
  Ontdek de Hunebedden Higway, een slingerende route dwars door Drenthe vol hunebedden.

 • Museum De Koloniehof - 26 km van het park
  Beleef het unieke verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid, opgericht om de armoede te bestrijden in de negentiende eeuw.

 • Museumdorp Orvelte - 11 km van het park
  Stap terug in de tijd in museumdorp Orvelte, een van de mooiste dorpen in Nederland met o.a. monumentale boerderijen, goed onderhouden woningen en mooie tuinen en straten.

 • Nationaal Park Dwingelderveld - 19 km van het park (uitgestrekt gebied, zie website)
  Bezoek het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa met zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes, bos, en stuifzand.

 • Streekmuseum ‘Het Dorp van Bartje’ - 10 km van het park
  Streekmuseum in een mooie omgeving met o.a. het Anne de Vries Museum (schrijver van Bartje), natuurlijk kan je ook bruine bonen eten in 'Het Dorp van Bartje'.

Leuke plaatsen in de omgeving

 • Assen - 8 km van het park
  Een leuke groene stad waar je uren kan rondslenteren, mooie bossen en landgoederen.

 • Drachten - 37 km van het park
  Een leuke plaats met gezellige winkeltjes, restaurants, caf├ęs en terrasjes. In en rond het centrum van Drachten vind je bovendien veel monumentale panden, erg leuk voor een stadswandeling.

 • Emmen - 28 km van het park
  Een gezellig stadje aan de voet van de Hondsrug, heerlijk winkelen en veel leuke restaurantjes.

 • Groningen - 33 km van het park
  Beklim de Martinitoren, bezoek een museum of maak een rondvaart door de grachten. Ook vind je in Groningen veel leuke winkels, restaurants en terrassen.

Let op: de vermelde afstanden zijn indicatief, de daadwerkelijk af te leggen afstand kan afwijken. Klik op de afstand voor een actuele routebeschrijving.

Meer tips voor leuke uitstapjes in de omgeving van het vakantiepark vind je o.a. bij Magisch Drenthe en de provincie Drenthe.

vernieuw

Dubbelklik in de kaart om deze te verschuiven en in of uit te zoomen. (vernieuw kaart)

Landgoed Het Grote Zand boeken?

Wil je direct een verblijf op Landgoed Het Grote Zand boeken? Ga dan naar de website van Hogenboom Vakantieparken en bekijk de beschikbaarheid en prijzen bij Landgoed Het Grote Zand in Hooghalen.

Meer over dit vakantiepark

Adresgegevens

Landgoed Het Grote Zand
Hof van Halenweg 2
9414 AG Hooghalen

Bekijk hier de ligging van Landgoed Het Grote Zand.