Vakantiepark Een

Een is een klein dorp in Drenthe met iets meer dan 800 inwoners. Op deze pagina vind je welke vakantieparken in Een te vinden zijn.

Het dorpje Een valt onder de gemeente Noordenveld in de provincie Drenthe. Het dorp bestaat uit de drie kernen Zuideinde, Middenbuurt en Noordeinde. In de loop der tijd zijn deze kernen aan elkaar gegroeid en Een telt nu iets meer dan 800 inwoners.

In het dorpje zijn geen voorzieningen maar de wat grotere plaatsen Norg en Roden zijn in de omgeving van Een te vinden. Hier kan je terecht voor het doen van boodschappen en je vindt er een aantal restaurants. Bij het Fjordenpaard in Een kan je een paard of huifkar huren, erg leuk om op een originele manier de omgeving te verkennen.

Vlak bij het dorp vind je een groot recreatiemeer met zandstrand waar je in de zomer lekker kan zwemmen en zonnen. Ook de steden Groningen en Assen liggen op korte afstand van Een. Wat er verder in de omgeving te doen is kan je lezen bij de uitgebreide informatie over de vakantieparken in Een.