Afbeelding bij vakantie met je baby checklist
Vakantiepark in Nederland zoeken
Waar wil je heen?

Heel Nederland

Drenthe

Flevoland

Friesland

Gelderland

Groningen

Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

Zeeland

Zuid-Holland

Aan de kust

Aan het water

In de natuur

In het bos

Op de Veluwe

  • Kies een provincie
  • Of kies op ligging
En met hoeveel?

Geen voorkeur

2 personen

4 personen

6 personen

8 personen

10 personen

10 tot 20 personen

20 tot 30 personen

vanaf 30 personen

  • Aantal personen
  • Groeps­accommodaties

Of vind een park op de kaart

Vakantie met je baby checklist

Is een checklist voor een vakantie met je baby echt nodig? Als je met een baby op vakantie gaat is het in ieder geval handig. Je moet namelijk aan heel wat denken voor je vertrekt. Niet alleen babykleding en alles voor de verzorging van je kindje. Maar ook een campingbedje, stoeltje en thermometer mogen niet ontbreken. En wat dacht je van billendoekjes en een flessenwarmer.

Ben je het overzicht al kwijt? Maak je geen zorgen. We hebben deze handige checklist voor een vakantie met je baby voor je samengesteld. Hierin vind je alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze tijd. Deze checklist is gebaseerd op verschillende overzichten op internet. Zo gebruikten we o.a. de babyvakantie checklist van Oei, ik groei! en die van 24 Baby.

Checklist baby vakantie

Tip voor een vakantie met je baby

Kies voor een speciale babybungalow of boek een babypakket bij je boeking. Hierin vind je al veel artikelen die je nodig hebt tijdens je verblijf. Dit scheelt je weer wat inpakwerk. Hier vind je nog veel meer tips voor een vakantie met je baby. De checklist voor een vakantie met je baby vind je hieronder.

Babykleding

Welke kleding neem je mee voor je baby? Dit hangt natuurlijk een beetje af van het seizoen. En of er bijvoorbeeld een baby- en peuterbad aanwezig is. Onderstaande items mogen in ieder geval niet ontbreken tijdens je vakantie.

Vakantie met je baby checklist

Babyverzorging

Sommige verzorgingsartikelen mogen niet ontbreken in je bagage. Luiers, billendoekjes en babyshampoo bijvoorbeeld. Op veel vakantieparken vind je een supermarkt waar veel spullen ook te koop zijn. Handig als je wat bent vergeten. Hieronder lees je wat je zoal mee moet nemen.

Eten en drinken

Veel vakantieparken hebben een parkwinkel of supermarkt in de omgeving. Toch is het handig een aantal dingen mee te nemen. Vooral bij een baby die flessenvoeding heeft is dit belangrijk. Hier lees je wat handig is om zoal mee te nemen. Je zal misschien niet alles nodig hebben. Dit hangt een beetje af van de leeftijd van je kindje.

Babyvoeding

Slapen

Een goede nachtrust voor je baby is belangrijk. Maar ook is het fijn als je kindje overdag lekker slaapt. En ook voor de ouders zijn deze rustmomentjes van belang. Je moet er toch niet aan denken dat je tijdens je vakantie nachten wakker ligt. Vergeet dus zeker de favoriete knuffel van je baby en het speentje niet. Net als de volgende dingen.

Voor onderweg

Je wil natuurlijk ook wel eens met je baby de deur uit. Voor een wandelingetje over het vakantiepark. Of om met elkaar de omgeving te ontdekken. Vergeet dus zeker de volgende dingen niet mee te nemen op een vakantie met je baby. Zo kan je altijd met een gerust gevoel op pad.

En verder

Afhankelijk van de leeftijd van je baby is het misschien ook handig om dit mee te nemen. Dit hangt natuurlijk ook af van de voorzieningen op een vakantiepark. En of er bijvoorbeeld een strand in de omgeving is of een zwembad op het vakantiepark.

Kies het juiste vakantiehuis

Hopelijk biedt deze checklist voor een vakantie met je baby je wat houvast. Waarschijnlijk heb je niet alles nodig. En al helemaal niet als je het goede vakantiehuisje en vakantiepark boekt. En mocht je onverhoopt wat vergeten? Dan is dat bijna altijd wel ergens te koop.

Lees ook zeker eens dit artikel over een vakantie met je baby. Hierin lees je alles over geschikte vakantiehuisjes en parken in Nederland. Dan weet je zeker dat jij en je baby zullen genieten van een fijne vakantie in eigen land.