Afbeelding bij euroParcs opent onbemande parkshops
Zoek een vakantiepark in Nederland

EuroParcs opent onbemande parkshops

Afgelopen jaar deed EuroParcs een proef met onbemande parkshops. Deze waren te vinden op de parken Ruinen en de Achterhoek. Klanten kunnen hier zelf de boodschappen scannen en deze afrekenen bij een onbemande kassa. De proef was zo’n succes dat tot het einde van het jaar nu in totaal tien van deze winkels op de vakantieparken van EuroParcs verschijnen.

Deze onbemande parkshops bij EuroParcs zijn minimaal 35m² groot en zijn in samenwerking met EuroParcs ontwikkeld door Omise. In de parkshops kan je terecht voor de meeste dagelijkse boodschappen. Een groot deel van het aanbod is bij alle shops gelijk en zal vooral bestaan uit eten en drinken.

Impressie van een onbemande parkshop zoals deze bij EuroParcs verschijnen

Een klein deel van het aanbod in de shops zal worden afgestemd op het park zelf. Hierbij kan je o.a. denken aan zwemartikelen op EuroParcs parken met een zwembad, maar ook aan lokale producten voor meer binding met de buurt. Als een park van EuroParcs zelf over horeca beschikt zal het aanbod trouwens meer lijken op dat van een tankshop. Hierbij kan je denken aan spullen voor het ontbijt, belegde broodjes en snacks. Maar ook aan non-food en warme en koude dranken. Is er geen horeca dan lijkt het aanbod meer op dat van een kleine supermarkt.

Met dit concept hoopt EuroParcs haar gasten extra service te bieden waarbij de druk op het personeel niet toe zal nemen. Ook kunnen deze nieuwe shops een plek op het park worden waar je even een kop koffie kan drinken of een panini op kan warmen. De winkels zullen vooral in de buurt van de receptie van een park zijn te vinden. Zo is er altijd iemand in de buurt als een klant toch hulp nodig heeft. In de toekomst hoopt EuroParcs op meer van haar parken dit soort onbemande parkshops te openen.