Afbeelding bij vakantie met je baby
Zoek een vakantiepark in Nederland

Vakantie met je baby

Ga je op vakantie met je baby? Dan komt daar meestal heel wat bij kijken. Vooral als je voor het eerst met je kleintje op vakantie gaat kan het spannend zijn. Je moet goed denken wat je allemaal nodig hebt en mee moet nemen. Maar ook is het fijn als er speciale voorzieningen voor je baby zijn. Gelukkig denken veel vakantieparken met je mee.

Bijvoorbeeld met voorzieningen voor je baby. Of handige pakketten die je bij kan boeken. Maar ook met speciale vakantiehuizen die volledig zijn ingericht op een vakantie met je baby. In dit artikel vind je allerlei handige informatie en tips voor jouw vakantie met je kindje. Zo kunnen zowel de baby als de ouders genieten van een zorgeloos verblijf.

Wat vind je in dit artikel

Wanneer kan je op vakantie met je baby?

Je kan al snel met je baby op vakantie. Eigenlijk al zodra je kindje in een Maxi-Cosi kan. Dat kan natuurlijk al meteen na de geboorte. Als je buiten huis bent bevallen gaat je baby namelijk al in een Maxi-Cosi mee naar huis. Maar het is natuurlijk niet aan te raden meteen door te reizen naar je vakantiebestemming.

Het is verstandiger om in ieder geval te wachten tot na de kraamtijd. De kraamtijd is officieel de periode van de eerste zes weken na de bevalling. Al zijn er natuurlijk ouders die al eerder gaan. Die keuze kan alleen jij nemen. Alleen jij voelt wat het beste is voor je kindje en jou. Maar met de voorpret voor een vakantie met je kleintje kan je niet vroeg genoeg beginnen.

Gezin op vakantie met baby

Waar wil je naartoe?

Veel ouders gaan met hun baby op vakantie. Bijvoorbeeld naar het buitenland, met de auto of het vliegtuig. Maar de meeste ouders kiezen voor een vakantie in Nederland. En daar is natuurlijk wel wat voor te zeggen. Als je baby nog wat huilerig is zit je misschien niet zo prettig in een vliegtuig. En ook een lange autorit met een kleintje is niet altijd een pretje. Al zijn er genoeg ouders die wél met hun baby vliegen en een heerlijke vakantie hebben.

Maar vooral als je voor het eerst met een baby op vakantie gaat is het buitenland vaak net te ver. Misschien ben je zelf nog wat onzeker en dan is het fijn om in een vertrouwde omgeving te zijn. Gelukkig zijn er ook in Nederland genoeg leuke bestemmingen voor een paar dagen weg of een vakantie met je kindje.

Vakantie met je baby in Nederland

In Nederland kan je kiezen voor verschillende vakanties. Een weekendje weg in een hotel met familiekamer bijvoorbeeld. Of een leuk vakantiehuisje aan zee. Maar veel jonge ouders kiezen voor een vakantiepark met hun baby. En als je daarbij een goed vakantiepark uitkiest worden er al heel wat zorgen weggenomen. Veel vakantieparken richten zich namelijk op gezinnen met jonge kinderen.

Een groot voordeel hierbij is dat ze veel voorzieningen hebben voor je baby. En natuurlijk voor eventuele broertjes en zusjes. Hierbij kan je denken aan vakantieparken met speeltuinen. Maar ook met speciale baby- en peuterbadjes waar je met je baby terecht kan. En als er een parkshop aanwezig is kan je daar vaak terecht voor benodigde babyartikelen als luiers en soms zelfs voeding.

Moeder en baby in zwembad

Vakantiehuisje met je baby

Helemaal handig is het als je een speciaal vakantiehuisje voor baby’s of een speciale kinderaccommodatie boekt. Hierin vind je al veel van de dingen die je nodig hebt. Dit scheelt je heel wat gesleep. Een kinderbedje en kinderstoel zijn bijvoorbeeld standaard aanwezig. En in sommige vakantiehuisjes vind je zelfs zaken als een commode, flessenwarmer en speelgoed.

In het kader hieronder vind je een aantal handige links. Hier lees je alle informatie over een vakantie met baby’s bij ieder park. Ook bij de kindvriendelijke vakantieparken zijn extra’s bij te boeken. Hierbij moet je denken aan kinderbedjes en kinderstoelen. Maar ook een commode, babybox en andere extra’s zijn soms mogelijk.

Wat neem je mee? Een handige checklist

Wat neem je allemaal mee als je met een baby op vakantie gaat? We maakten hiervoor een handige checklist waarin je alles vindt wat je nodig hebt. Van kleding tot verzorgingsproducten. Kijk hier voor de vakantie met je baby checklist.