Afbeelding bij de leukste waterglijbanen
Vakantiepark in Nederland zoeken
Waar wil je heen?

Heel Nederland

Drenthe

Flevoland

Friesland

Gelderland

Groningen

Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

Zeeland

Zuid-Holland

Aan de kust

Aan het water

In de natuur

In het bos

Op de Veluwe

  • Kies een provincie
  • Of kies op ligging
En met hoeveel?

Geen voorkeur

2 personen

4 personen

6 personen

8 personen

10 personen

10 tot 20 personen

20 tot 30 personen

vanaf 30 personen

  • Aantal personen
  • Groeps­accommodaties

Of vind een park op de kaart

De leukste waterglijbanen

Vakantieparken met subtropisch zwembad zijn populair. En helemaal als deze een waterglijbaan heeft. Op deze parken vind je de leukste waterglijbanen in Nederland. Met een lange vrije val. Of waar je met zijn vieren op een band zit. Durf jij het aan?

Saltato, Hof van Saksen

Op Hof van Saksen in Nooitgedacht vind je de Saltato. Met 195 meter de langste trechterglijbaan ter wereld. Je gaat met zijn tweeën in een band. Hierna schiet je door de vier trechters heen. Voor de echte durfal!

Saltato, Hof van Saksen
© Hof van Saksen

Aqua Mundo, Center Parcs Het Meerdal

Aqua Mundo, in Het Meerdal van Center Parcs, vind je een 103 meter lange waterglijbaan. Op topsnelheid schiet je naar beneden. Wil je het iets rustiger aan doen? Ga dan in de wildwaterbaan. Daarna kom tot rust in het kruidenbad.

Aqua Mundo, Het Meerdal
© Center Parcs

Turbo Twister, Center Parcs De Eemhof

De Turbo Twister vind je ook bij Center Parcs. Maar dan in de Aqua Mundo in De Eemhof. Bij deze 154 meter lange waterglijbaan ga je met een band 11 meter naar beneden. Spektakel is gegarandeerd. En ben je eenmaal beneden dan wil je direct nog een keer.

Turbo Twister, Center Parcs De Eemhof
© Center Parcs

Bombo, Hof van Saksen

Voor deze grootste indoor waterglijbaan ter wereld moet je weer naar Hof van Saksen. Toch wel hét walhalla voor thrillseekers. De Bombo is 129 meter lang en je maakt een vrije val van 10 meter. Met een topsnelheid van 50 km per uur raas je door de buis. Van deze waterglijbaan krijg je nooit genoeg.

Bombo, Hof van Saksen
© Hof van Saksen

Triton, Tikibad Duinrell

Natuurlijk mag ook het Tikibad van Duinrell niet ontbreken. Daar vind je maar liefst 21 glijbanen. Totaal meer dan anderhalve kilometer glijplezier. Probeer zeker de Triton eens. Een waterglijbaan van 163 meter lang en 20 meter hoog. Tijdens je waanzinnige rit ga je door drie cones. Spectaculair!

Triton, Tikibad Duinrell
© Duinrell

Moonlight, Tikibad Duinrell

In hetzelfde Tikibad staat de Moonlight. Een waterglijbaan van 150 meter waar je in het donker doorheen zoeft. Op een tweepersoons band ga je met 20 km per uur door deze glijbaan. De Moonlight is 16 meter hoog waarbij je steeds van richting verandert. Wanneer dat gebeurt merk je vanzelf wel, want je ziet bijna niets.

Moonlight, Tikibad Duinrell
© Duinrell

Yukatime, Aqua Mexicana Slagharen

Waterpark Aqua Mexicana heeft tien waterglijbanen. In de Yukatime zie je jouw snelste tijd. De uitdaging is natuurlijk om deze steeds verder aan te scherpen. En met deze 114 meter lange en 12 meter hoge glijbaan is dat geen probleem. Ook de andere waterglijbanen houden je wel even zoet.

Yukatime, Aqua Mexicana Slagharen
© Aqua Mexicana Slagharen

Je kan op de foto’s hierboven klikken voor meer informatie. En hier vind je nog veel meer vakantieparken met subtropisch zwembad. Veel glijplezier toegewenst! Probeer jij ze allemaal eens uit?